Site Overlay

over mij

Dit jaar, 2022, neem ik alleen nieuwe aanvragen voor leertherapie, supervisie en coaching in overweging. Voor nieuwe aanmeldingen voor psychotherapie is de praktijk gesloten.

Geboren in Djakarta in 1949 en na het afronden van het gymnasium in 1968 studie in Leiden. In 1975 afgestudeerd als socioloog in de richting macrosociologie. In1988 studie psychologie afgerond.

Werkervaring

Tijdens mijn studie sociologie werkte ik als student-assistent op het Sociologisch Instituut Leiden. Na mijn doctoraal was ik docent sociologie aan de CICSA in Amsterdam. Daar ontstond mijn belangstelling voor psychoanalyse en psychotherapie. Direct na het afstuderen als psycholoog startte ik als stagiair op de opnameafdeling van de Jelgersmakliniek, en heb ik bij professor Abraham ervaring opgedaan met het ontwikkelingsprofiel.

Mijn eerste tijdelijke baan als psycholoog was als groepspsychotherapeut in PZ Santpoort, en daarna had ik een vaste baan in psychiatrisch Ziekenhuis Vogelenzang. Daar combineerde ik mijn werk als hoofdbehandelaar in de kliniek met de postdoctorale opleiding tot klinisch psycholoog/ psychotherapeut RINO Amsterdam.

Op Vogelenzang heb ik 9 jaar met veel plezier samengewerkt met andere disciplines en heb ik uitgebreide behandelervaring opgedaan op het gebied van ernstige persoonlijkheidsproblematiek, psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen en helaas ook suicidaliteit. Van 1996 tot en met 1999 heb ik de specialistische opleiding psychoanalytische psychotherapie gedaan bij de NVPP in Rotterdam. 

Vanuit mijn ervaring in de psychiatrie en met het samenwerken met psychiaters ben ik ook altijd geïnteresseerd geweest in de somatiek en in de rol van psychofarmacologie. In 2011 heb ik met succes een tweejarige postmaster op dit gebied afgerond.

Sinds 2000 werk ik met veel plezier als klinisch psycholoog-psychotherapeut in eigen praktijk in Leiden. Ik heb veel psychiaters en klinisch psychologen in opleiding mogen spreken. Door de aansluiting bij 1nP kan ik samenwerken met collega’s van andere disciplines, zoals bijvoorbeeld  een psychiater of een vaktherapeut. Op het gebied van psychodiagnostiek werk ik samen met verschillende collega’s. (www.pdcleiden.nl)